Почина GRUMPY CAT – най-известната котка в интернет

Синеоката котка, чийто постоянен мрачен поглед печелеше сърцето на всички и донесе усмивки на милиони хора по света, след като стана един от най-известните мимове в социалните медии, почина мирно във вторник (14 май) у дома, в ръцете на майката Табата. Беше на 7 години.

Въпреки усилията на лекаря си да я спаси, Грампи, чието истинско име е Тардар Соус, умира, след като претърпя усложнения от неотдавнашна инфекция на пикочните пътища, която стана “твърде трудна за преодоляване”, според официално изявление на нейното семейство сутрин (17 май).

“Съкрушени сме да обявим за загубата на нашия любим Гръмпи Котка”, написаха собствениците. „Освен че беше наше бебе и обичан член на семейството, Grumpy Cat помогна на милиони хора да се усмихват по целия свят – дори когато времето беше трудно. Нейният дух ще продължи да живее през феновете си навсякъде.

Котката за пръв път се издигна до славата през 2012 г., след като нейният собственик публикува снимка на нея, която изглежда много нещастна в Reddit. Постът бързо стана вайръл и се превърна в интернет меме, който все още е популярно и до ден днешен. Котката дори има своя собствена сделка с книги, видео игра и филм за живота на котката, наречен „Най-лошата коледа на котката Гръмпи”.

След новината за смъртта на Grumpy Cat, феновете с разбито сърце платиха почит на Twitter.

 

 

Коментари:

коментари

Реклама:Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.