Защо кученцата живеят кратко? Отговор на 6 г. дете…

Семейство имали куче от дълги години. Не след дълго им се родило дете и както се досещате кученцето остаряло. Детето им пораснало на 6 годинки, а кученцето вече наближавало пределна възраст …

То започнало да изнемогва и семейството трябвало да преспят кученцето си за да не страда. Детето и родителите се разбирали идеално с домашния си любимец, но трябвало да се разделят с него…

В деня преди да преспят кученцето, родителите решили да оставят детето си да го погали за последно. Също така те се съгласили да разяснят на детето си защо е редно да се постъпи така в очакване, че това ще го научи на нещо.

След като преспали домашния си любимец пред тях стоял въпроса как да обяснят на 6 годишното си дете какво се е случило и защо е трябвало да направят това с кученцето си.

Майката отишла при детето си в очакване то да я пита защо кученцата живеят по-кратко от хората. Когато майката започнала да обяснява, детето я прекъснало с усмивка:

“Но аз знам защо кученцата живеят по-малко от нас.” 

Майката останала изненадата от отговора на детето си и решила да го изслуша до край :

“Хората се раждаме за да се научим да живеем добър живот – да обичаме всички и да се държим мило, нали ? Е, кученцата вече знаят как да обичат и затова не им се налага да остават толкова дълго като нас.”

В опит майката да научи на нещо детето си, то тя успя да научи нещо  от него…

Прочетете и статията по действителен случай за:  историята на едно кученце, което ще Ви разплаче. 

Коментари:

коментари

Реклама:1 Trackback / Pingback

  1. Сърцераздирателната история на едно кученце … – Актуално днес

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.