Проведе се втората национална научна конференция по фармацевтични и химични науки

За втора поредна година във Факултетът по химия и фармация на СУ се проведе научна конференция по фармацевтични и химични науки. Тази година обаче конференцията мина граници и се превърна в международна научна конференция. Причината за това е участието на студенти от чужди държави като Италия, Мароко, Естония, Полша, Северна Македония и други.

В конференцията се включиха над 500 регистрирани участници и гости на събитието. Тазгодишната конференция продължи 2 дни – от 04.04 до 05.04.2019.

На събитието присъстваха официални гости – ректорът на СУ проф. дфн Анастас Герджиков, заместник-ректорът на МУ-София проф. Валентина Димитрова, заместник-деканът на ФХФ  Милен Богданов и др. Освен това присъстваха и всички официални спонсори и партньори на конференцията.

Няколко фармацевтични компании представиха част от новите си разработки в областта на лекарствата, софтуерни решения и приложения свързани със здравето ни, както и редица други постижения.

Конференцията даде възможност за създаването на една ползотворна научна беседа, в която се обсъдиха редица интересни научни трудове.

В програмата на научният форум бяха включени няколко фирмени презентации, доклади, свързани с терапиите при някои заболявания, ваксините, антибиотичната резистентност, фармацевтични продукти и други.

Надяваме се скоро да получим новина за предстояща трета  научна конференция, която да успее да събере учащи от още повече страни и да се разрасне в интернационална такава.

Коментари:

коментари

Реклама:Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.